Descoperă Nisporeni

Code: NISPO001
9 - 11 ORE
Category:
  • Manastirea Capriana
  • Manastirea Capriana_2
  • Mănăstirea Hîncu

Pe data de 31 martie 2018, se organizează plecarea la 3 monumente istorice importante din județul Nisporeni, Republica Moldova.

Dacă doriți să descoperiți locașurile sfinte și să vizitați cele mai deosebite monumente istorice, rezervați un loc direct aici pe site.

PLECAREA / ÎNTOARCERE de la oficiul Vernocte
ORA DE PLECARE Vă rugăm să ajungeți cu cel puțin 1 oră înainte de călătorie, la orele 7:00.
SE INCLUDE
Transport dus/întors Ghid
Aer condiționat Bagaj de mână
NU ESTE INCLUS
Batistă sau pălărie pentru cap
Taxe pentru alimentație

Destinațiile turistice sunt amplasate în județul Nisporeni, Republica Moldova.

Dispuneți de un timp adițional de aproximativ 45 min – 1h 00 min pentru plimbarea și relaxarea în incinta locașurilor sfinte.

7:00

Pornirea din Chișinău

Instructajul grupei lângă oficiul Vernocte.

8:30

Mănăstirea Condrița

* Participarea la liturghia de sâmbătă.

Nu se ştie în mod sigur când şi de către cine a fost întemeiată această mănăstire. Se crede că în anul 1783 un ieromonah, Iosif, împreună cu câţiva monahi din Căpriana, ar fi cei dintâi întemeietori ai schitului Condriţa.. Prima biserică cu hramul „Sf. Nicolae” probabil că exista deja în anii 20 ai sec. XIX, când s-a construit clopotniţa. Între anii 1895-1897 a mai fost construită o biserică, căreia i s-a dat hramul „Adormirea Maicii Domnului. În anul 1918 mănăstirea Condriţa s-a separat de mănăstirea Căpriana, căreia i s-a subordonat timp de mai bine de un secol. În anul 1947 mănăstirea a fost închisă forţat şi devastată. În 1993 mănăstirea a fost redeschisă şi s-au început lucrările de restabilire.

12:00

Mănăstirea Căpriana

Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova. Este situată în zona centrală a țării, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerată de mulți istorici, ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova. Prima mențiune documentară a Căprianei este cea din 1420, când într-un hrisov al vremii mănăstirea este menționată într-un act de stabilire a hotarelor unui boier.

14:00

Mănăstirea Hîncu

În anul 1678 și-a început activitatea un nou locaș sfînt, purtînd numele ocrotitoarei Moldovei – Sfânta Cuvioasa Parascheva. Inițial mănăstirea Hâncu, cu hramul Preacuvioasei Parascheva, a fost întemeiată ca schit de maici, avînd și un duhovnic. În urma invaziei tătare în Moldova, a fost ruinat complet schitul. Apoi construit din nou a fost atacat de mai multe ori și închis. Trecind prin multe greutăți în prezent a devenit una din cele mai frumoase mănăstiri al Moldovei.

15:00

Timp de odihnă personal

16:00

Întoarcerea în Chișinău

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Descoperă Nisporeni”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Price: 120.00 MDL

Book the tour

 Number ticket  × 120.00 MDL
Total = 120.00 MDL